Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Betrouwbaar
  • Persoonlijke service
  • Snelle verzending
  • Informatief
Algemene-Informatie-Dermojet®

Akra Dermojet® injecteren zonder naald of canule en zonder pijn!

De Dermojet is een instrument ontworpen door een arts voor artsen. Dr Krantz was de uitvinder van de jet-injector en de dermojet is het resultaat van zijn medisch werk. De Dermojet injecteert vloeistoffen (anesthetica, corticosteroïden) intradermaal, zonder gebruik van een naald, pijnloos en zonder contact met de huid van de patiënt.
De Dermojet® is voorzien van een monodosis injectiekop die op 0,1 ml is afgesteld en waarmee ongeveer 40 dosissen kunnen worden toegediend. 
De Dermojet® wordt niet-steriel geleverd, het toestel moet voor elk gebruik worden gesteriliseerd volgens de sterilisatie procedure.

Hoe werkt de Dermojet

De injectiekop losschroeven en met reservoir een stukje naar buiten bewegen. Het geneesmiddel met een steriele spuit uit de originele flacon nemen en in het reservoir aanbrengen. Schroef de injectiekop terug op het toestel. Het reservoir is nu gekoppeld aan een kleine cilinder waarin een zuiger de vloeistof onder druk zet. Dit precisie instrument neemt automatisch een kleine hoeveelheid vloeistof, 1/10 ml. Laat de hendel zakken om de spuit te vullen. Tijdens het laden moet het apparaat verticaal worden gehouden. Druk met de duim op de knop op de bovenkant van het apparaat, de knop maakt de zuiger op het gewenste moment vrij. De grondig samengedrukte vloeistof gaat door de capillaire opening, de druk is ongeveer 100 kg/cm². De zeer fijne straalt perforeert de huid, meestal bedraagt de injectiediepte 4 tot 6 mm; na correcte injectie is onmiddellijk een papel met een minuscule opening zichtbaar.

Injectietechniek

De kop van het apparaat kan in contact komen met de huid of blijft er een paar centimeter vanaf. De diepte van de injectie hangt af van de afstand en hoek van het apparaat ten opzichte van het huidoppervlak. Door een druk met de duim wordt de injectie gegeven, door de hendel omlaag te brengen kan de DermoJet opnieuw worden geladen. Zo kunnen 40 injecties na elkaar in zeer korte tijd worden gegeven. Hierbij moet worden opgemerkt dat het apparaat voor feitelijk gebruik eerst op druk moet worden gebracht door de laadhendel 5 of 6 keer achter elkaar te bedienen, terwijl steeds de bovenste knop wordt ingedrukt (in verticale stand).
In de humane geneeskunde varieert de penetratiediepte, afhankelijk van het punt waar de injectie wordt toegediend en de afstand en injectierichting ten opzichte van het huidoppervlak.
Met deze verschillende factoren is rekening gehouden, de injectietechniek varieert afhankelijk van het gewenste resultaat.
De variatie in de hoek van het apparaat ten opzichte van het huidoppervlak en de bijbehorende penetratieaanpassing betekent dat zowel de epidermis en de dermis als de onderliggende weefsels nauwkeurig kunnen worden bereikt.

Contra-indicaties

De Dermojet mag niet worden gebruikt buiten zijn indicaties; in het algemeen mag het niet worden gebruikt in een zone die waarschijnlijk laesies zal ondergaan na de injectie onder druk, zoals de oogbal en de bloedvaten. Het is de verantwoordelijkheid van de arts om de producten te bepalen die compatibel zijn met het materiaal waarvan het reservoir en de kop zijn gemaakt (voor type 'Standaard'-polysulfon; 'HR'-borosilicaatglas en een inox injectiekop; 'Polymedical'-borosilicaatglas en verwisselbare injectiekoppen van roestvrijstaal)

Reinigen en Steriliseren

  • Spoel het apparaat door het reservoir met één millimeter gedestilleerd water te vullen en het water uit te werpen door het apparaat in werking te stellen
  • Steriliseer het apparaat voor gebruik
  • Sterilisatie volgens de huidige normen bij 134° Celsius met autoclaaf gedurende 18 minuten.
  • De Dermojet kan oneindig vaak gesteriliseerd worden, op voorwaarde dat het toestel om de 4000 injecties of om de 18 maanden wordt nagekeken.

Belangrijk

Lees altijd de bijgeleverde gebruiksaanwijzing!
Bekijk voor meer informatie eens dit
Youtube filmpje
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.